3D SYKKELTILPASNING

eller bikefit som det også er kjent som består hos oss av kartlegging av utøver, 3D-analyser mens man sykler på rulle og rapport på epost i etterkant. Her finner du beskrivelse av vår prosess for sykkeltilpasning.

1. SKJEMAUTFYLLING

Vi begynner med et kort spørreskjema hvor formålet er å bli kjent med syklistens historikk, kunnskapsnivå, skadehistorie og målsetninger. Denne informasjonen er nøkkelen til prosessen med sykkeltilpasning som for hver rytter er forskjellig og en ideell tilpasning må alltid passe rytteren.

2. TEST AV DIN FYSIOLOGI

Tilpasseren vil så utføre en rekke enkle tester for fleksibilitet, kjernestyrke og bevegelighet for beina med syklisten. Hamstring og hofte fleksibilitet sammen med god kjerne styrke er nøkkelen for at en syklist skal kunne opprettholde en solid stabil kjørestilling (spesielt i tempo og triatlon disipliner). Beinas innretting og balanse sjekkes. Ofte vil tidligere observasjoner i syklistens bevegelsesmønstre på sykkelen vil bli reflektert i deres hofte, kne og fot stabilitet og justering av sykkelen

3. KLOSSENS POSISJON

Vi begynner med en pre-sjekk av klossens forut / akter og rotasjon innstilling. Med mindre en rytter har en sterk preferanse eller behov for noe annet enn en «nøytral» stilling på klossene det er et godt sted å begynne før eventuelle målinger blir tatt med 3D-analyser. Tilpasseren vil da observere syklisten noen minutter mens de varmer opp, for å få et samlet inntrykk av syklisten, deres nåværende form og kjørestil

4. PLASSERING AV MARKØRER

Vårt system bruker en samling av infrarøde LED’er festet på 16 viktige punkter av syklistens anatomi. Den nøyaktige plasseringen av hver LED er nøkkelen til nøyaktigheten av måleprosessen. Markører er plassert på hver side av rytteren så målinger kan tas for både venstre og høyre side. 

5. FESTING AV LED

Det siste trinnet før målingene blir tatt, er å feste LED til rytteren. LED’er plasseres på forfoten, hælparti, ankel, kne, hofte, skulder, albue og håndledd på svært spesifikke deler av skjelettet. Mens målinger blir tatt, blir posisjonen til hver LED registrert opp mot 100 ganger i sekundet

6. MÅLING OG REGISTRERING

Vårt måleverktøy er i stand til å gi tilpasseren nøyaktige data som ikke er tilgjengelig fra manuelle tilpassingsverktøy. Hvert sett av målinger er tatt mens rytteren er i bevegelse under en kontrollert og konsekvent effekt. Utgangseffekten valgt basert på syklistens form og evne, for å simulere den virkelige verdens kjøreforhold så tett som mulig. Målingene blir tatt fra hver side av syklisten for å se etter eventuelle ubalanser. Både syklist og tilpasser kan se resultatene av hvert sett med målinger

7. FORETA JUSTERINGER OG MÅLE PÅ NYTT

Justeringer av sykkelen blir gjort basert på observasjoner fra de første settene med målinger. Målet med hver justering forklares til syklisten. Ytterligere målinger blir deretter tatt for å kontrollere om justeringene har hatt den ønskede effekt på syklistens posisjon. Denne prosessen fortsetter så inntil både syklist og tilpasser er enige om at den endelige posisjonen er behagelig, kraftfull og effektiv. Ofte er det mellom 5 og 10 sett med målinger og tilhørende justeringer av sykkelen tatt under en enkelt tilpasning. På grunn av hastigheten som systemet fanger informasjon med tilsvarer dette over tretten tusen individuelle målinger!

8. REGISTRERE ENDELIG OPPSETT

Ved hjelp av et 3D-verktøy blir en detaljert måling og rapport av det endelige oppsettet av sykkelen og dens geometri tatt. Hver kunde mottar en individuell tilpasningsrapport på epost, slik at man kan gjenskape den samme kjørestillingen på andre sykler.

9. EVENTUELL OPPFØLGING

Det er ikke alltid så lett for utøver å få full følelse av det nye oppsette ved å sykle relativt kort på vår rulle. Man må ut på veien og prøve over tid for å kjenne hvordan oppsettet egentlig fungerer. Noen ganger er det nødvendig med noen finjusteringer, andre ganger har vi kanskje avdekket utfordringer utøveren må jobbe med før det kan gjøres ytterligere justeringer på sykkelen. Justeringene taes da gjennom dialog om endringer eller en oppfølgingstime.

SYKKELTILPASNING I OSLO

Vi tilbyr også sykkeltilpasning i egne lokaler sentralt i Oslo, i Ullern/Økern-området. Her har vi timer tilgjengelig mandag - lørdag, også på kveldstid et par ganger i uken. Lett tilgjengelig med offentlig transport eller bil.
SYKKELTILPASNING I OSLO

TIMEBESTILLING

Bestill din time online og få bekreftelse til din egen kalender. Ingen betaling før etter timen.
BOOK TIMESend oss en melding
Logo Bike Fit Studio gjennomsiktig hvit
Du finner Bike Fit Studio i Oslo og på det sentrale østlandet, mellom Jessheim og Kongsvinger, under en times kjøretur fra Oslo. Våre lokaler er på Ullerhaugen Gård. Vi drar også på besøk til sykkelklubber og har tilpasningshelger lokalt hos dere. Hør med oss om mulighetene.
ADRESSER:
Bike Fit Studio Oslo
co/ UNAAS
Ensjøveien 17
0655 OSLO 

Bike Fit Studio
co/ Ullerhaugen Gård
Ullerhaugen 19
2100 SKARNES

Tlf.: 98 21 41 09
Copyright @ Bike Fit Studio
apartmentgift linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram